Keil Logo

RL-ARM: CONFIGURING THE HTTP_DEMO PROGRAM


Information in this article applies to:

  • RL-ARM Version 3.02

PROBLEM

While trying to run the HTTP_Demo program included with the RL-ARM product, the following command:

ping mcbstr9

gets no response from the MCBSTR9 board (or whatever board you use) and the HTTP_Demo server does not respond.

This problem occurs only if you use DHCP. If you disable DHCP in the HTTP_Demo and manually configure a Local IP Address, Subnet Mask, and Default Gateway IP Address, everything works.

CAUSE

Older HTTP_Demo configurations used an initial local IP address of 192.168.0.100 when DHCP was used. The local IP address should have been 0.0.0.0. This has been corrected in subsequent configurations.

If the local IP address configured in the HTTP_Demo matches the subnet address of your local network, DHCP will fail. For example, if your local subnet is 192.168.0.* and the local IP address in Net_Config.c for the HTTP_Demo program is 192.168.0.100, the DHCP server will not return an IP Address.

SOLUTION

Change the Local IP Address in Net_Config.c to 0.0.0.0. Then, the DHCP server will assign the Local IP Address, etc. normally.

SEE ALSO

  • RL-ARM User's Guide, TCPnet, Configuring TCPnet, Static Configuration, Ethernet Interface

FORUM THREADS

The following Discussion Forum threads may provide information related to this topic.

Last Reviewed: Friday, March 7, 2008


Did this article provide the answer you needed?
 
Yes
No
Not Sure
 
  Arm logo
Important information

This site uses cookies to store information on your computer. By continuing to use our site, you consent to our cookies.

Change Settings

Privacy Policy Update

Arm’s Privacy Policy has been updated. By continuing to use our site, you consent to Arm’s Privacy Policy. Please review our Privacy Policy to learn more about our collection, use and transfers
of your data.